miercuri, 27 aprilie 2011

Teste la Fundeni

Am uitat sa scriu despre patania cu analizele lui Bogdan. Fiindca ii curge sange din nas des, ne-a dat de la Medicover trimitere a doua oara la ORL. Dupa ce toate analizele ii iesisera ok. Fiindca nu ne dadusera sa-i facem si timpul de sangerare, l-am facut atunci. I-a iesit peste 10 min, intervalul ok fiind 1-4 minute. De la ORL m-a trimis la dr pediatru, pentru investigatii avansate. Cum la Medicover nu exista sectie de hematologie, imi da trimitere la Fundeni. Noroc ca m-a trimis a doua zi, ca altfel o luam pe aratura. In seara aia nu am dormit. M-am uitat pe net de prof dr Arion, face transplante de maduva. Alte review-uri, nexam! Ma ingrozeam din ce in ce mai tare, am refuzat sa mai citesc ceva, oricum, ma bazam pe faptul ca, macar am trimitere la seful sectiei de pediatrie de la Fundeni.Cand ajungem acolo dimineata, se uita dr, il consulta, toate bune. Nu ii stersesem picatura uscata de sange de la ureche, ca sa se vada ca nici dupa 10 min nu i se oprise sangele. Atunci, dr ma intreaba cu ce l-au intepat? Cu ac de seringa? Da. Suna la hematologie si la orl si ne trimite acolo cu copilul, sa-i ia niste analize de hemostaza si sa-l consulte si dr orl-ist al lor. Se pare ca la Medicover nu i-a facut corect analiza, intepandu-l cu ac de seringa i-a spart mai multe vase si de aia a curs atat. So, f bine. Bine ca e bine analiza pt care ne-am dus. Pt restul analizelor trebia sa sunam azi, dar am uitat (asta se intampla saptamana trecuta). La orl, ne-a dat o crema cu care sa-l dam in nas pt intarirea vaselor. Si calciu si vit c.

"Adevarat a inviat!"

Intre timp a fost si Pastele. Bogdan a avut o pasiune pentru ciocnitul oualelor, vroia mereu oua verzi sa ciocneasca. Fara sa le manance, normal. Si la inceput a decretat ca el nu zice "Hristos a inviat" ci "Adevarat a inviat". Pe urma a uitat si zicea cum trebuie. Inainte sa plecam la Constanta i-am promis ca facem turta dulce si ca ma ajuta si el, dar nu am facut. Si m-a rugat de cateva ori. Trebuie neaparat sa facem :)
Nu stiu ce sa fac cu timiditatea asta a lui, adica eu stiu, mai greu e sa inteleaga si cei din jur ca nu trebuie sa-l fortezi sa faca ceva, e clar ca timiditatea lui vine din nesiguranta. Si cand ii mai vad pe unii cum incep sa ii dea povete fara sa gandeasca, desi le zic de 100 de ori ca nu asa trebuie...
In alta ordine de idei, de fapt in aceeasi, ca se leaga f mult. Luni dimineata eram in strada sa inaltam zmeul. Eu, mama si Bogdan. A venit fin-su, Andrei, cu trotineta. Bogdan s-a dat si el cu trotineta lui Andrei, si clar, mult mai bine decat el. Nu a cazut oricum nici o data si mergea mai repede. Apoi la pranz nu a adormit si a iesit pe la ora 4 cu Baiat in strada, unde era Andrei. De data asta a cazut de cateva ori. Baiat zice: "nu stiu ce sa facem cu el, trebuie sa il dam la gradinita, sa invete si el sa se joace cu copii. Si e si impiedicat, a cazut de 3-4 ori de pe trotineta lui Andrei. Bine, era si diferita fata de a lui". Dar faptul ca era obosit? Sa invete sa se joace cu copii? Pai stie. Sa te joci cu copii la varsta lui inseamna sa fii capabil sa imparti o jucarie. E singurul dintre" prietenii" lui care stie sa faca asta. Si o face de cel putin jumatate de an. Iar despre timiditate ce sa mai zic daca toti din jurul lui ii povestesc despre jumatatea goala a paharului cand e vorba de comportamentul lui. Nu asa ii insufli increderea in sine. Asta nu intereseaza pe straini, dar pe cei din familie, ar trebui sa ii intereseze...Mai mult decat sa ii vorbeasca despre tupeu...
Si mai exista un obicei ciudat. Eu nu il inteleg, sau refuz sa il inteleg. Cum poti sa-i dai unui copil lucruri pe care le poate strica usor, care nu sunt pentru el si nu sunt de jucat, sa-i zici sa nu le strice si sa-l certi cand le strica. Pai frate, daca un copil murdareste patul cu vopseluri pe care i l-ai dat tu, cu ce autoritate il mai certi?
la Toys R Us a mers pe bicicleta, cu roti ajutatoare, bineinteles, dar oricum a dat din pedale. Apoi a mers cu tata pe tricicleta lui, si a invatat, acum merge si pe aia cat de cat

"Mergem la Viena! Mergem la Viena!"

De fapt am si venit de la Viena. Am plecat pe 6 aprilie si ne-am intors pe 14. Iar Bogdan s-a comportat exemplar. Pe drum (am mers cu masina) a fost foarte cuminte si la dus si la intors (la intors, spre sfarsit- o ora -doua, deja nu mai avea rabdare...dar nici noi, asa ca ce sa ii ceri unui pui mic de om :).
L-am trezit la 4 jumatate ca sa plecam de dimineata si a plans foooarte rau, dar apoi s-a potolit si striga in continuu "Mergem la Viena! Mergem la Viena!" Stia ca mergem sa o vedem pe Lara si era f fericit. Cand am trecut granita dormea :) Pana atunci nu apucase sa doarma deloc (era vreo 3 dupa amiaza). Pe drum a facut pișu la oliță, ori intre portiere, ori in benzinarii. A mancat pe apucate, mai mult waffels de la mega image :) si sticksuri. Cand am ajuns a adormit imediat.
In prima zi am fost la zoo. A vazut cum hraneau pinguinii, la celelalte "feeding times" nu am mai ajuns...Ursul panda si ursuletii koala dormeau, nu i-a vazut prea bine, la elefanti deja era ff obosit si nu mai avea rabdare asa ca nu stiu cat si-i aminteste. Dar restul animalelor sigur i-au placut :). La cusca leilor, langa leu, dormea leoaica. la un moment dat, se ridica, iar Bogdan zice vesel: Ia uite, s-a trezit doamna!
Tocmai am sters tot ce povestisem pana la sfarsit, asa ca o sa fac un rezumat de rezumat...
Seara am fost la Stephanssdom si Franziskanerplatz.
Vineri am fost la shopping, el a stat cu buna, Ina, Ani si Doru. Sambata am fost la KunstHausWien,in sfarsit l-am dus si pe Bogdi la un"muzeu de tablouri". S-a comportat destul de bine pt prima data, desi avea chef de joaca si se cam trantea pe acolo. I-am zis ca mergem la muzeu sa cautam tabloul cu Lara. Si a fost de acord. Apoi am fost la Hundertwasserhaus, dupa aia ne-am plimbat pe malul Dunarii si apoi am fost la Rathaus unde se nimerise sa fie un targ de turism, ceva, era f aglomerat, am mancat impreuna cu B carnati cu mere (adica contineau mar, carnatii) si apoi am gasit un loc unde copiii desenau. M-am chinuit 5 minute sa-l conving sa deseneze si el si tocmai cand credeam ca nu mai e nici o sansa, a cedat. A desenat pe o bulina de hartie pe care cei de acolo au transformat-o in insigna si apoi a desenat si pe o plasa de panza, dar era obosit si se vede pe plasa :). Cand s-a culcat, eu am iesit cu Sema si seara au venit si B si tati si ne-am mai plimbat cu Sema prin centru. Duminica am fost la Durnstein, cu totii.
Luni, la muzeul tehnic. Am pierdut destul timp l amini, sectiunea pt copii mici, dar dupa aia a fost f interesant. Au cantat, au facut diverse experimente, de abia i-am scos de acolo. Marti ne-a prins ploaia la Schoenbrunn, fusesem la wustenhaus si palmhaus, si a trebuit sa intram iar in sera, ca ploua rau de tot si ne facuse ciuciulete.
La 12 fix eram la Ankeruhr, apoi la 1 aveam rezervare la Zoom. Marele Kindermuseum. La Ozean a fost doar un loc de joaca...Imi pare rau ca nu l-am dus la atelier, intrau copii imbracati in niste salopete cu totul si pictau cu vopsea din galeti. Cred ca s-ar fi facut B de comando. Nu mai stiu de ce nu mi-am programat si o vizita la atelier...
La Ozean a fost dragut, dar, repet, doar un loc de joaca.
Seara la Haus der Musik. Marti seara era biletul jumatate de pret, asa ca tot e bine ca nu am platit tot...In afara de zaruri si dirijatul orchestrei, restul foarte infricosator. B a avut cosmaruri trei nopti dupa aia.
Miercuri vroiam sa mergem in labirintul de la Schonbrunn dar dupa experienta de la Haus der Musik am zis sa nu i se para ceva ciudat si acolo si am renuntat. Am fost la Toys R Us ai prin alte magazine si apoi seara la Cami.
Pe Bogdan l-am dus marea majoritate a timpului cu carutul. Altfel nu aveam nici o sansa sa facem atatea. A dormitla pranz in fiecare zi, mai putin in ultima cand nu am mai vrut noi sa-l culcam. A fost cuminte si mi-a depasit asteptarile.
Asa ca deja ma gandesc la urmatoarea locatie :)