joi, 4 martie 2010

Am cel mai cuminte copil :)

Îmi vine să-l pap câteodată :)
De ieri cineva își repară ceva în bloc și e un zgomot infernal. La 8 dimineața încep să bocăne și de la 9 la 3 dau cu o bormașină ceva în continuu. Au și pauze de bormașină/picamăr sau ce o fi, dar atunci doar bocăne. Ei și cu toate astea, Bogdan a adormit. Ieri își bea laptele și fix când a terminat au făcut ăia o pauză de 5 min. Și atunci a adormit. Nu s-a trezit când și-au reluat dobitocii activitatea cu bormașina...Am zis totuși că ieri s-a întâmplat să fie liniște și de aia a adormit. Azi însă a adormit cu zgomotul de picamăr :) Se auzea de ziceai că sunt ăia chiar în casă la noi....
Deci, am băiat cuminte...Sper să îi semene și frac-su!
Vitaminele mi le cere el, papa îmi cere el, apă îmi cere el, ce mai, Doamne ajută!
Acum are un mare hobby, să alerge pe spătarul canapelei. Și se amuză teribil. Pe mine mă ia cu palpitații. De abia aștept să ajungă tricicleta pe care am comandat-o, că poate cu ea prin curte o să-și mai consume din energie...I-am comandat și trotinetă( și încă un lego, că e înnebunit). Cam asta.
L-am cântărit la dr și are 12 kg. În ritmul ăsta o să-i fie bun scaunul de mașină până intră la școală :)

luni, 1 martie 2010

Alt virus a trecut...

Pe 22 februarie l-am dus la consult, era ultima zi de antibiotic, nu mai tusea si nu-i mai curgea nasul de mult timp. Calapod a zis ca la plamani nu se mai aude absolut nimic, iar gatul nu era rosu. Marti seara(cam pe la 8) a inceput sa faca febra. Noi il scosesem afara, in jurul blocului, vreo jumatate de ora pe la 5 jumatate. Este exclus, a zis si dr, sa fi luat ceva atunci, ca nu se manifesta asa repede.
Deci: marti seara a avut febra, parca 38, nu i-am dat nimic, miercuri seara a facut 38 cu 6, (i-am dat panadol) s-a culcat si la 5 dimineata s-a trezit plangand, avea 38 cu 4 sau pe acolo. I-am mai dat o data panadol si apoi joi la 5 cand am plecta la dr avea 38 cu 3 iar la dr avea 38 cu 5 si i-a dat acolo panadol. Pana sa mergem la dr nu avea nici un alt semn de boala, doar nu prea mai manca, de fapt era mofturos, ca unele chesii le manca. Baiat a zis ca unul din cele 3 scaune de miercuri era mai ciudat, cu spume (sorry)...Si a dormit f mult. Joi dimineata parca, a dormit pana la 10.30 apoi l-am luat in brate si a mai motait pana la 11!!!Altceva nimic. Nu muci, nu tusit, nu bube. Cand l-am dezbracat la dr, avea niste bubite mici. Si gatul rosu.
De cand am plecat de la dr pana acum nu a mai facut deloc febra. E clar. Dupa ce i-au iesit bubele!!! A zis dr ca s-ar fi mirat daca nu era si rosu in gat ca de acolo pleaca totul, adica a ajuns virusul in gat si acum se manifesta prin febra si bubite....I-a dat pikovit o saptamana, vitamina c, oscillococcinum si zyrtec. Primele ca sa-i mai aduca pe calea cea buna sistemul imunitar. Pt ca problema cea mare e ca el nu a luat contact cu vreo colectivitate...a stat doar in casa. Si nu am avut musafiri bolnavi...decat pe Ina...Iar singurul loc unde l-am dus a fost la Medicover insa chiar nu a stat pe langa copii, cum se intampla de obicei, sambata l-am tinut doar langa mine iar luni nu a venit decat un singur copil care a stat la 3 metri de el si a stat max jumatate de minut. Deci e clar ca avea sistemul imunitar varza dupa pneumonie si la primul microb...hop, l-a luat si el. Asta e. Muncim pt imbunatatire. I-am dat de atunci si septilin in fiecare zi, o sa-i cumpar si ulei de peste si vedem ce va fi. I-am dat si suc de portocala, sper sa-si revina.
Bube nu mai are, au fost doar pe piept si pe burta.