joi, 14 iulie 2011

Prima vizita la dentist

Pe 7 iulie am fost cu el prima data la dentist. La Pelident, un cabinet de cartier de care am aflat pe un forum. Nu parea sa aibe vreo problema, l-am dus sa se acomodeze cu ideea si sa-l si verifice cineva de specialitate. Ne-am jucat de-a dentistul inainte, i-am zis ca mergem sa ne spuna daca se spala bine pe dinti...era foarte ok. Cand am intrat, s-a asezat pe scaun, nu parea speriat, DAR cand i-a zis sa deschida gura NU! Ca se uita putin, ca-l da cu o solutie care miroase frumos (fluor) ca asa si pe dincolo, NU si NU! Sa-l dea cu solutie, dar nu pe dinti!!! (Ei, la asta nu m-as fi gandit). Pana la urma a cedat, a deschis gura, nu are nici o problema, l-a dat si cu fluor si a zis sa mergem la jumatate de an pt fluor. A fost gratuit, ca avea contract cu casa de asigurari! Ei, asa da, ca ma enerva sa dau cam un milion pt 5 minute de hahaieli!

miercuri, 13 iulie 2011

De vară

Bogdan crește și mă uimește pe zi ce trece. Mie, probabil fiindcă sunt mama lui, mi se pare foarte deștept :) Sunt multe chestii dar mi-e greu sa mi le amintesc. Ex:

-mai vreau fresh de portocale
-nu mai avem fresh
-da, dar mai avem portocale

-mariana, de ce pui apa acolo (adica in filtrul de cafea)
-...
-ca sa treaca apa prin cafea si sa se faca cafeaua?

-mami, ti-e frig?
-nu bogdan
-si atunci de ce te imbraci?

Poate altora li se par lucruri marunte, dar mie mi se pare extraordinar, e foarte atent la ce se intampla in jur si e clar ca intelege care e rostul multor lucruri... Stie zilele saptamanii, stie ca e nascut in luna martie, stie ca strugurii se fac la toamna, stie ce apa trece prin Bucuresti (Dambovita), prin Viena (Dunarea) stie ca marea de la Ct e Marea Neagra...
Stie aproape sa numere pana la 10 si in engleza si franceza...

Pe tricicleta merge cu mare viteza, alearga mult prin curte, ii place sa mearga acasa la lume (cand aude ca se duce acasa la cineva e cel mai fericit...), ii plac voblerele lui Andrei si parca nu mai este chiar asa de timid. Adica e la inceput, dar nu foarte tare. Parca!


Nu mai vrea să zică poezii/cântece nimănui. Decât cu bunica mai zice, dar nouă nu.

Nu mai facuse pipi in Pampers de 10 nopti/zile (cand face, face in somn) dar ieri la pranz a facut (si mama nu ii mai pusese nici Pampers...)