miercuri, 5 octombrie 2011

Ce a mai facut Bogdan

In weekendul trecut am fost la ziua gemenilor, la un loc de joaca. Ce a fost extraordinar e ca a dansat. Cand a inceput melodia "nu mi-e frica de bau-bau" a inceput imediat sa danseze f frumos. Fara ca altcineva sa o faca si fara sa-i zica cineva sa danseze. Mi-am mai luat o piatra de pe inima, ca a trecut de faza in care il imita pe Eric cu alergatul de colo colo si cu ridicatul mainilor cand una cand alta. (dupa ce il vazuse pe Eric ca face asa, nu a mai dansat frumos, cum facea cand era mic). Nu pot sa spun ca a interactionat cu ceilalti copii, dar nici nu s-a ferit de ei. Nu stiu daca am mai scris dar si pe tobogan a inceput sa nu mai fie asa speriat, se da chiar daca sunt copii in spatele lui (nu intotdeauna, dar in majoritatea cazurilor) si intra printre ei daca vede ca ei nu se dau. E un pas inainte dupa frica ce o prinsese de cand l-a lovit un ala in parc. Asa, la petrecere ce a mai facut? Cand veneau musafirii se ducea si el sa-i intampine :)
Duminica am fost sa-l inscriem la cursul de ceramica si nu a fost f refractar, desi daca ma gandesc nici cu gradinita nu a fost, pana nu a vazut ce si cum. Apoidupa amiaza dupa ce am luat geanta de la Mariana din aeroport, ne-am dus la Ikea. Fara Sasha, pe care l-a luat mama la Constanta. Vad ca a acceptat ideea ca Sasha e la Constanta, nu mai intreaba de el(a intrebat 2 zile), sper sa nu sufere cumva din cauza ca Sasha e acolo si el nu. La ikea a stat o ora la locul de joaca, de obicei ne sunau ca s-a plictisit sau mergeam noi oricum mai devreme, acum nu a mai zis ca s-a plictisit.
Luni si marti la gradi nu a mai facut pisu, dar azi a facut iar. Dna Ana a zis ca au mai facut 2 copii in afara de el. Tot mi-a zis de mara, ieri am vazut-o, s-a nimerit ca tocmai e ea sa o intreb pe hol daca e la grupa mica si cum o cheama. Azi cand m-am dus sa il iau, era pe scaunel, langa mara, stateau amandoi si asteptau. A vazut pe hol o fetita si mi-a zis ca ea e Carina. A inceput sa invete cum ii cheama pe copii. Stie ca david se bate, ca andrei e "rau"(asa l-a numit dna "doctorita"). Le stie pe Chira si pe Sofia.
Luni a zis ca a mancat sandwich cu pateu. In rest doar ciorba...Cand iese de la gradi ii dau mancare in parc si mananca muult. Ieri am fost la terasa cu prietenii lui tati si a fost cuminte...dar nu a vorbit mai deloc cu ceilalti, fff putin.
A, la petrecere sper ca s-a convins si Baiat ca totusi Bogdan mananca destul de bine, ceilalti copii nu mananca fructe, legume, ciorba etc...Cand a ajuns acasa a recunoscut ca e ok cum mananca Bogdi, era chiar f incantat, problema e, ca de fiecare data, ca tati uita foarte repede lucrurile bune si indata iar o sa ii reproseze ca nu mananca zacusca si mananca snitel...

Tuseste de cateva zile bune, ii dau eurespal si stodal, maine ma duc sa cumpar ridiche neagra, sa-i fac sirop ca nu se vad neaparat imbunatatiri. Tuseste f rar, dar urat, rupe.

Aseara i-a curs sange din nas. Mult. Miorlaia dar nu zicea ce are si cand am aprins lumina era toata perna plina de sange. I s-a oprit cand am apasat.