vineri, 8 iunie 2012

Merge pe bicicleta cu 2 roti

Azi am fost in Decathlon sa-i luam papuci pt dans. Cand am intrat ne-a zis ca el a invatat sa mearga si pe trotineta cu 3 roti. L-am suit si a mers (pe cea pe care da din fund). Nu repede dar a mers. "Gata, mi-o luati?" zice. Stai si explica-i ca nu. Il urcam apoi pe bicicleta de 14 inch, ii da Baiat rotile ajutatoare jos si ii explica cum sa plece. il ajuta de cateva ori sa plece (de 4-5 ori), ii ajuta o jumatate de lungime de Decathlon sa-si mentina echilibrul si apoi, cand se intoarce, s-a dus singur pe aproape toata lungimea Decathlonului. Si asta a fost!
Dupa aia pleca singur si s-a dat de parca stia dintotdeauna! Apoi l-a suit si pe cea de 16 inch, pe care o aveam acasa. A mers, problema era la frana, se cam chinuie cu ea. Si asa, per total, nu era sigur cu ea. Asa ca acum avem acasa doua biciclete, una de 16 si una de 14. Plus doua biciclete fara pedale. Plus o tricicleta. cam mult? :)))
Bravo Bogdi!!!!!

Te iubesc

-mami, stii pana unde te iubesc? pana la cer, pana la copac si pana la girafa
-pai si pana la curcubeu?
-pai si pana la curcubeu. deci te iubesc pana la curcubeu, pana la copac, pana la girafa si pana la cer!

Bogdan citeste si scrie!!

Pe 1 iunie se juca la masa cu puzzle-ul cu litere si la un moment dat a luat literele si a scris Bogdan (ma rog, prima data l-a mancat pe g). Apoi a mai scris vio, ina,, ce se putea scrie cu litere intr-un sg exemplar.Apoi, duminica, la Constanta ne jucam cu creta si am inceput sa-i scriu cuvinte. Am inceput cu Piston, pt ca vroiam sa-l conving ca se spune Cupa Piston, nu Cupa Pistol. A citit multe, multe cuvinte. Apoi, cand desena el, i-am zis sa faca un T, apoi un A, T,A..si a scris TATA :)
So, Bogdan scrie si citeste!

Azi am fost la dansuri si fiindca i-am zis din nou ca nu venim in vara asta decat haotic, a zis ca nu-i problema, ca la grupa lor de varsta e mai mult distractie, dar ca Bogdan e un baiat bun :) In fine, doar din tonul conversatiei reiesea ca ea chiar il lauda (ca oricum, parca nu-i prea darnica cu laudele :)

Duminica mergem la concurs :) am niste emotii...Incerc sa nu-i zic prea mult lui B de concurs, e clar ca are si el emotii si nu vreau sa i le amplific.

Marti eram la Ct si i-am zis ca mergem sa ne plimbam cu barca. Era f speriat, nu intelegea cum ajungem pana la barca, cum urcam, nu stia cum e si se vedea ca e stresat. Cand i-am mai explicat, s-a linistit (putin).

Luni (pe 4.06) am fost la plaja, nu a intrat in apa decat tati, era ff rece. S-au jucat frumos cu nisip...

Aaa, pe i iunie am fost la Orange la petrecerea copiilor, s-a comportat super, s-a dus sa se joace cu copii de-a trasul franghiei, s-a dus la spiderman, se ducea singur sa-si ia mancare, mi-a placut f tare de el.