vineri, 8 octombrie 2010

"Mă doare piciorul la cot"

"Mă doare piciorul la cot" e o propoziție drăguță, dar acum că tot a început să turuie aș fi vrut să-l zică și pe r și tot timpul pe s, să-l zică clar pe l, dar de unde...trebuie să stau mereu cu gura pe el. Dar cu r oricum nu reușesc să-l fac să-l zică. Ata ete...
Bogdan are acum aproape 31 de luni si cica ar trebui sa stie sa faca o multime de lucruri. Sare cu ambele picioare(de putin timp, max o luna), deschide usile (de pe la 2 ani, daca nu mai demult), isi spala mainile si se sterge(de mult, nu-l prea las - ce s-ar intampla daca ar avea acces sa o faca de cate ori vrea el??) stie toate culorile (nu cred ca stie gri si s-ar putea sa incurce maron cu negru) de cel putin 2-3 luni, se spala pe dinti cu ajutor, urca de mult scarile punand picioarele alternativ(nu stiu cum sa ma exprim mai bine), stă într-un picior cam 3 secunde, poate purta o conversatie, foloseste prepozitiile, face la olita in timpul zilei(adica nu cand doarme), foloseste si mai mult de 3 cuvinte intr-o propozitie...Deci, nici măcar cu vorbitul nu stăm deloc rău :)
Pe Sasha a început să-l accepte mult mai bine, aproape tot timpul. E foarte încântat și vrea mereu să-i facă pe plac :)

luni, 4 octombrie 2010

Spunem poezii și mergem cu rolele

Bogdan știe să zică mai multe poezii și îi place la nebunie să i le zică lui Sasha. Știe Iepuraș coconaș, Tica tica, 123 Baba la bordei, Șoricel burtos, Pisicuță pis pis pis. Și mai știe una de la bunica, cu Hai să ne jucăm, să ne legănăm.
Mai știe să-și zică tot numele, adresa de la București (și pe cea de la Constanța, dar asta e mai ușoară), știe câteva litere (a, i, o, b, m, s, t, g, n, d)
De vreo câteva zile a început să pună întrebări, ce e asta, cine e acolo...
Ieri s-a plimbat cu rolele prin casă, pe covor mai mult. Nu a căzut, cum se așteptau toți...Cu tricicleta încă nu știe să mearga...Cu trotineta, da. A inceput să pună ambele picioare sus...

Later edit. Seara i-am sărbătorit pe Vio și pe bunica Valerica