joi, 26 noiembrie 2009

Aseară când veneam de la CMU, urcam panta și Bogdan îmi punea frână la căruț cu piciorul. I-am zis să nu mai facă, am și țipat la el, dar nimic(normal). Supărată cum eram că de abia mai puteam să duc căruțul, i-am zis: Pt că ești obraznic și pui frână la căruț, o să mergem direct în casă, nu mai ne oprim la leagăne. În momentul ăla, a luat picioarele de pe jos și nu a mai pus DELOC frână până acasă. Când am ajuns, am vrut să intru direct în scară dar a început să facă îîîî și să-mi arate spre leagăne. Nu știu dacă e doar o coincidență sau chiar l-am mituit. Ideea e că până acum nu am mai reușit să-l fac să nu mai pună frână, trebuia să intrăm în casă, că altfel numai înclinat țineam căruțul.

miercuri, 25 noiembrie 2009

Splenomegalie și splină accesorie

So, am fost la dr. Pe care chiar în momentul acesta mă gândesc că trebuie să o schimb...O să mai studiez, dar până una alta mi-a lăsat impresia că problema noastră a depășit-o. Poate greșesc, mai vedem.
Pe buletinul ecografic a lui Bogdan scria că are și "mică splină accesorie 10 mm la nivelul hilului". Nu îmi aduc aminte să-mi fi spus dr la eco, dar pe foaie scria. Dr mi-a zis că nu e problemă, că așa va rămâne cu ea. Asta pare ok, să zic. Trebuie oricum să îi mai facă un dr eco...
Dar! La concluzia ecografiei scrie așa "discretă splenomegalie omogenă". Dr la eco m-a întrebat dacă mănâncă bine, carne, ou, pt că probabil e o anemie. I-am zis că analizele de sânge i-au ieșit bine, dar poate să fi făcut în ultima lună anemie(înainte de eco, adică), că a fost răcit și nu a mâncat mai deloc. Când a auzit asta, dr a zis că dacă e/a fost răcit, splina poate fi mărită pt că a produs mai mulți anticorpi decât de obicei. Atât. Asta mi-a zis dna doctor de la eco.
Pediatra în schimb nu mi-a zis NIMIC din astea, nu mi-a zis de anemie sau anticorpi, ci mi-a dat să fac test coproparazitologic. Nu înțeleg de ce nu mi-a dat să mai fac o dată analizele pt a depista o anemie...
De tuse mi-a dat erdomed si ketof...Nu e roșu în gât...

Later edit: până la urmă poate știe dr ce știe :) Am mai citit și eu și poate să aibă splina mărită și de la paraziți intestinali. Vom vedea...

Plecam la munte!

Plecam la munte! Nu acum, ci peste 5 zile. Dar eu tot mă bucur, nu am mai fost la munte de cand eram însărcinată.
Astăzi mergem la doctor la control, că tusea nu ne-a trecut de tot, dar sper să nu ne zică ceva de rău. O să vorbim cu dr și de splina mărită, pt că nu am apucat până acum. Sper să nu fie vreo problemă.
Ieri am fost la prima mea ședință cu părinții :) S-a vorbit despre: (1)copii pe care îi aduc părinții răciți la grădi (2) vegeta din mâncare (3) scosul copiilor afară (4)serbare. Și cam atât, cred.
(1)Când am intrat eu(pt că am întârziat 5 min-a trebuit să-l iau și pe bebe și l-am trezit, că dormea la ora 4) vorbea doctorul(care cică vine de 3 ori pe săptămână la grădi) despre administrarea aiurea a antibioticelor și despre diagnostice puse după ureche. Vreo 3-4 mame erau f nemulțumite că unii copii vin la grădi deși tușesc/sunt răciți. Că ele plătesc să stea cineva cu ei acasă când sunt răciți și după ce stă 2 săptămâni copilul acasă, vine la grădi și după 3 zile răcește iar și iar stă acasă. Le-a explicat doctorul că dacă nu au agenți patogeni în gât, nu e nici un pericol că tușesc și că doar dacă au febră(sau dacă le e vizibil rău, evident) nu trebuie să îi aducem la grădi. Nu știu cât au înțeles. Singura chestie despre care a zis dr și la care nu mă gândisem e următoarea: dacă te duci la spital și îți faci exudat nazal (cred că la faringian nu se aplică), deoarece în spital sunt f mulți agenți patogeni pe care nu prea ai cum să nu-i respiri, rezultatul exudatului îți va ieși probabil pozitiv(at?). Problema e că dacă strănuți sau îți sufli nasul imediat, acei agenți se vor elimina, deci rezultatul este unul fals,în cazul ăsta, bineînțeles...
(2) Vegeta în mâncare pun și mulți părinți deci ar fi greu să le ceri firmelor de catering ce livrează grădinițelor să nu pună. Deși după ce mai bine de 2 ani am gătit fără pic de vegeta sau chestii asemănătoare, nu prea înțeleg de ce oamenii nu se rezumă să pună doar condimente normale în mâncare.
(3) Deși am ridicat și eu mâna că vreau să scoată copiii afară, mi se pare de f bun simț explicația lor : când îi aduci înapoi în clase copii sunt transpirați și trebuie schimbați. nu ai cum să faci repede asta cu atâția copii
(4) la serbare nu mergem deci nu vom plăti 200 ron(pt închiriere sala de la Sala Palatului, un dvd, 2 poze și cadoul de la Moș.
Cam asta a fost la ședință. Au fost 12 părinți cu tot cu mine. Deci cam atâți copii sunt la grupa mini și mică. Probabil unii au lipsit, dar nu cred că mulți. AA!! Au mai vorbit și de opționalele de gimnastică și engleză. E sigur cred că îl lasă și pe Bogdan la gimnastică pt că prea știe să facă abdomene dacă îl pui și mai face tot felul de figuri prin casă. Despre engleză părinții erau nemulțumiți că noua profă de engleză nu are rezultate. Cică până acum făceau cu miss andra dar acum nu li se mai permite să facă opționalele cu profii proprii.

M-am gândit că Cezar e un nume drăguț dacă vom mai avea vreun băiețel :)