vineri, 2 noiembrie 2012

Intre timp s-au intamplat o groaza de lucruri...nici nu stiu cu ce sa incep...

In iulie am fost in concediu, mami, tati si Bogdi in Germania. pe sasha promitem sa-l luam de acum in colo, dar in calatoria asta ar fi fost greu pentru toti (inclusiv pentru el) cu el. Am fost cu masina, Bogda a rezistat foarte bine. Am innoptat in Budapesta. Acolo i-au placut tare mult podurile luminate, vapoarele si Dunarea. A doua zi am ajuns la Munchen unde am stat 5 nopti. Ne-am plimbat mult, s-a urcat in turnul bisericii din centru, pe scari dintr-alea stramte multe si inalte, de mie mi-a fost mereu frica. I-a placut mult, surprinzator. Am fost la zoo, i-a placut cel mai mul tigrul (adica Sher kan ?!?) si i-au placut pinguinii raau!
Am fost la Muzeul Tehnic, am stat toata ziua, cel mai innebunit a fost dupa niste experimente cu bilute.  A inotat cu tati in bazinul olimpic, am fost pe stadionul olimpic si la BMW Welt. La muzeul BMW a intrat doar el cu tati si i-a facut el poze lui tati cu titamai aparatul cu blitz cu tot. Se amuzau toti de ei...
Apoi am innoptat la Augsburg si a doua zi am fost la Legoland. Succes maxim. s-a dat Bogdi in toate draciile alea, nu i-a fost frica de nimic. Cel mai tare a fost ca s-a dat cu o barca pe o cascada mare si abrupta (ma rog, pe un mare tobogan, dar cu apa)
Apoi doua nopti am innoptat la Rothenburg odTauber, un orasel superb, tipic nemtesc.
Ultima destinatie a fost Nurnberg. Acolo am fost si la Playmobil, la fel, succes maxim. A mers pe niste poduri peste apa din lanturi care se leganau, s-a dat cu o pluta de un metru patrat, cu catarg, a dat si el din vasla, a mers pe bara, a tras cu tunul. Si s-a ales si cu multe jucarii Playmobil, pt ca tati s-a spart in figuri. Cu folos, ce-i drept :)
Cam asta a fost in Germania...

In vara asta a fost la ping-pong, a stat Liliana cu el si a facut cutie, cred ca in total a fost de vreo 15-20 de ori, tata la- vazut doar spre sfarsit si a zis ca da bine si ca e ok. Tinand cont ca e vorba de tata, chiar cred ca e asa, ca nu le are el cu laudele in general.

A avut o incercare esuata sa mearga la un curs de inot, dar speram sa se apuce in curand :)

In octombrie a participat la Crosul Copiilor din cadrul Maratonului Bucurestiului si a aparut la televizor, a "dat interviu" la doua televiziuni. . Baiat a alergat cu el si a zis ca a alergat bine, a depasit multi copii si nu a obosit deloc (500 m a fost). Nici Baiat nu e darnic cu laudele, deci il credem :)

In septembrie am fost toti patru la marsul familiei din cadrul crosului impotriva cancerului la san. Am mers cu totii 3 km (si Sasha), mai ale pt Sasha chiar e o mini performanta, pentru ca nici nu am terminat ultimii :)

La gradi e mult mai bine decat anul trecut, in prima si a doua zi a fost foarte nemultumit, dar dupa ce am stabilit ca-l ia Ina la pranz nu au mai fost decat fff rar (de 2-3 ori) situatii incordate. E clar ca e o imbunatatile a starii lui, au zis si doamnele educatoare.
Ieri, de exemplu, a fost prima data cand eu ma duceam la dulap sa-i las hainele si el mi-a zis ca se duce in clasa...pana acum se tine scai dupa mine. I-a salutat pe colegii lui, asa, teatral, azi s-a dus si l-a imbratisat pe unul (ieri l-a imbratisat altul pe el).
Mara si Alin Georgescu sunt in continuare prietenii lui,cu Mara merge spre casa la pranz, aproape in fiecare zi.

De cand s-au intors acasa, in septembrie, dorm amandoi in camera lor, dar din pacate inca nu am reusit sa nu stau si eu acolo pana adorm. Cand s-a intors, vreo doua, trei zile am avut iar vechea problema la somn. Apoi, dupa ce s-au reglat lucrurile cu gradinita, nu a mai fost nici un fel de problema (nu mai facuse DELOC) de la inceputul lui iunie)

Am fost din nou la E. Alexandrescu, a zis ca nu e trist, ceea ce e bine, doar ca ii ia lui mai mult timp sa se obisuiasca cu cineva nou. Aveam niste temeri pentru ca nici nu parea sa se joace cu alti copii la gradi (in afara de prietenii lui), lucru confirmat si de doamna Ana. Dar se pare ca lucrurile se imbunatatesc, incet incet.

Cam asta