sâmbătă, 13 februarie 2010

Pneumonie

Am hotărât să nu-l mai duc la grădiniță. Toată luna ianuarie nu l-am dus (și nici ultima săptămână din decembrie) și nu s-a mai îmbolnăvit deloc, deși a stat afară și mai mult de o oră pe -15 grade... De pe 1 până pe 4 februarie l-am dus din nou și deja pe 4 începuse să aibă muci. Asta era joi. Pentru că era invitat la o zi onomastică am zis să nu-l duc vineri la grădi, poate îi trec mucii. Dar nu i-au trecut. Luni l-am dus la doctor și mi-a zis că are bronșiolită. Aerosoli (adrenalina 1 ml, dexa 1 ml si ser fiziologic) de 2 ori pe zi, ketof seara 2,5 ml, eurespal de 3 ori pe zi câte 4 ml. Si picaturi de nas, nu mai stiu cum se numesc. Plus dacă în 3 zile mai are febră, antibiotic...și joi neapărat la control.A avut febră duminică și luni (doar seara și puțintel, max 38.7 în funduleț). Marți nu a mai avut deloc iar miercuri iar, seara, 38.5. Joi când l-am dus la control, de la plămâni se auzea ciudat, ne-a trimis la radiografie (unde am avut noroc ca am luat girafa de acasă și a fost încântat că o ține și pe ea la poză... a fost un scump) și apoi ne-a pus diagnostic pneumonie interstițială. Acelați tratament doar în loc de adrenalină ne-a dat ventolin câte 0,3 ml/3 ori/zi. Antibioticul i l-am dat prima dată joi seara (pe 11 feb). Mi-a zis să venim iar sâmbătă la control, ca să vedem dacă a reacționat la antibiotic, dacă nu, trebuie injectabil și probabil o sa stea cu branulă. Dar n-a fost cazul pt că azi, adică sâmbătă l-a ascultat și nu se mai auzea ciudat de la plămâni. Continuăm tratamentul, doar luni nu-i mai pun ventolin în aerosoli și mergem iar la control.
În toată această perioadă, Bogdan a mâncat normal și nu părea deloc atât de bolnav. Am avut super noroc că am fost la dr luni. Eu mă dusesem să se uite în gât...dar nu mi se părea grav...fusese altădată mult mai grav, după părerea mea...Dar m-am înșelat. A fost cel mai grav de până acum. Apoi joi la fel, dacă nu-mi zicea dr dinainte să vin, nu știu dacă mă mai duceam, pt că începuse să tușească doar cu vreo jumătate de oră înainte să plecăm la dr. Și când colo el avea pneumonie...
So...Am hotărât să nu-l mai ducem la grădi. Sunt convinsă că asta nu înseamnă că nu o să se mai îmbolnăvească...dar nici chiar așa.