miercuri, 3 februarie 2010

Sunt supărată și bulversată. Am fost la ortoped și Bogdan are platfus. Trebuie să poarte branțuri. Inclusiv în casă. Trebuie să-i fac masaj câte 10 min de 5-6 ori pe zi. Și mai încolo să-l duc la karate sau balet...nu de performanță, ci doar pt mișcări. Am fost la dr Burnei, la Euroclinic. Consultația a fost 250 RON. La CMU era 400 RON!!!
Trebuie să-l duc la control din nou după ce împlinește 3 ani. O să-l duc la 3 ani și o lună... Ar fi trebuit să merg prima dată în primele 30 de zile de la naștere. Dar asta chiar nu mi-a zis-o nimeni.
Normal că sunt supărată că are platfus. Dar sunt supărată și bulversată pt că am impresia că toate ideile noi din pediatrie sunt niște mari bullshit-uri. Să nu decalotezi copilul, să nu-i pui pantofi cu talonetă, să-i dai sân până la 2 ani, să nu-l pui la oliță la 5 -6 luni etc. Și câte or mai fi și eu nu le-am descoperit sau nu mi le amintesc acum.
Pe asta cu "să nu decalotezi copilul că în țările civilizate nu se decalotează" macar am înțeles-o mai repede. Normal că nu se decalotează, pt că asigurările sunt deja scumpe și "operația" costă bani. Asta scria chiar pe AAP, cine are ochi să citească și să înțeleagă ce trebuie. Cine nu, decalotează copilul în sistem de urgență, când nu mai e altă cale iar copilul chiar rămâne, cel puțin o perioadă cu traume.
Cu taloneta nu știu încă ce să zic, decât că regret amarnic că nu i-am luat de la început numai pantofi cu talonetă. Nu știu și cred că nici nu voi afla vreodată dacă chiar contează. Dar de ce să te riști și să nu-i pui și să ajungi ca mine acum? Bogdan de exemplu are și cu și fără. Nu pare deranjat atunci când îi poartă pe cei cu talonetă. Așa că...În plus, marea majoritate a persoanelor din generația mea au purtat. Mă rog, despre asta am mai citit variante cum că de fapt taloneta poate să facă și rău. Nu sunt încă foarte sigură. Și probabil nici nu voi fi vreodată...
Cu alăptatul timp îndelungat chiar mi se pare un bullshit mare. Nu am chef să dezvolt acum.
Cât despre oliță, sper că pe următorul copil îl voi pune la oliță începând cu următoarea zi în care va sta în fund. Și nu mă conving nici măcar cei care spun că a stat copilul la început și apoi nu a mai vrut. Pentru că nu au renunțat la pamperși. De aia.
So...sunt supărată și bulversată...