miercuri, 30 martie 2011

La facultate

Astazi la dentist, il intreaba asistenta:
"Cum te cheama?",
"Bogdan"
"Cati ani ai?"
"3 ani"
-Si mergi la gradinita?
-Nu
-Mergi la scoala atunci
-nu, nu merg la scoala
-A, atunci esti probabil la facultate
-Da, da! La facultate sunt!

marți, 29 martie 2011

Cate ceva

Bogdan a implinit 3 ani. Si o saptamana :)!
E o minune de copil, chiar e. E destept si cuminte dar foarte incapatanat. In continuare:)
Stie toate literele din alfabet si citeste cuvintele mai usurele. Nu scurte, nu stiu care e regula, probabil cat de familiar ii este cuvantul.
A mai invatat si ceva cuvinte in germana, nu foarte multe. Stie multe cantece, poezii, Merge bine pe trotineta iar acum cateva zile a dat si din pedale pe tricicleta Micai. Nu mult, dar cred ca e un pas inainte...
A stat si pe scaunul de la dentist, l-am luat cu mine intr-o zi si asistenta la l-a ridicat cu scaunul. :) In curand trebuie sa mergem si pentru control, adica sa deschida si gura.
La oftalmolog am fost la dr Grecu si ne-a zis ca e miop dar nu ii trebuie ochelari, (nu i-a pus atropina, deci nu e chiar ok controlul dar a zis sa nu se sperie din prima) pt ca miopia nu avanseaza de la nepurtatul ochelarilor, ci de la citit si de la laptop. Despre fundul de ochi (?asa e?) a zis ca e ok; ca vede cu amandoi ochii cam la fel (asta e bine) si ca sa mai mergem dupa Paste la control, dupa ce invata semnele cu scaunelele...Ma rog, pana nu-i pune atropina nu cred ca e f relevant.
Ma lupt in continuare cu familia sa o fac sa inteleaga ca nu trebuie sa ii dea idei lui Bogdan de nici un fel, idei care ar putea sa ii creeze confuzie, rautate, frica si alte dintr-astea. Are nevoie de coerenta, de sinceritate, de atentie, de bunatate din partea noastra. Ma rog, ma refer la noi, cei mai apropiati, ca e evident ca va gasi opusul f mult in afara familiei. Dar pana una alta, noi suntem cei care il modelam...Mie mi se par lucruri normale dar altora trebuie sa le explici si zic da si dupa aia tot ciudat reactioneaza. Ori in aceeasi situatie, ori in alta. Si daca ceva deja s-a intamplat, in unele cazuri, degeaba mai zic eu si mai explic dupa aia. E adevarat ca ma gandesc si la urmatorul aspect: ce ii intereseaza de fapt pe cei din familie educatia lui Bogdan? Ca au ei alte griji, si nu sunt absolut deloc ironica!!!