joi, 19 noiembrie 2009

Ziua lui tati

Astăzi l-am sărbătorit pe tati. I-am cântat "la mulți ani" și a suflat în lumânare. Nu, nu a împlinit un an, dar era prea complicat să punem 33 de lumânări...Cam multicel :)
L-am sărbătorit și ieri, am fost în Hard Rock Cafe iar bebe s-a simțit f bine. A colorat, a zâmbit, a păpat f puține paste picante dar multă prăjitură cu mere. Buună. Andrei cu Sandra au mâncat înghețata, mami caramelul iar Bogdan merele amestecate cu înghețată. Și uite așa am păpat fiecare din prăjitura minune. La sfârșit a avut program de voie dar nu s-a depărtat prea tare de masa noastră. Probabil îl ținea acolo prăjitura.
Astăzi i-am luat o șosetă dintr-aceea mare de pus cadourile și o bluză de la Zara cu roz aprins. Adică bluza e gri dar are un număr în față foaaaarte roz :)
I-am căutat o carte cu moș Crăciun dar nu am găsit nimic. Mai caut, trebuie să-l pregătesc cumva în legătură cu sărbătorile și cu Moșul. Am vrut să iau și costum de moș dar era urâțel.
Cam atât

miercuri, 18 noiembrie 2009

Tuse seacă

Luni am fost la dr cu el să îl verifice dacă nu mai are ceva, pt că, doar dimineața,avea gâtul cam încărcat, până strănuta sau tușea ca să-și dreagă vocea. L-a ascultat la plămâni, ok! L-a verificat în gât-nu era roșu(a deschis gura de bună voie!). Mi-a dat să-i fac aerosoli seara, cu dexa si flumicil, parcă. Și ketof seara. Dar a zis că nu pare că mai are ceva. Bun. În noaptea respectivă, la 3, s-a trezit, a chițăit puțin și apoi a tăcut. După vreo 10 min a început cu o tuse seaca, care a durat cel puțin 10 min, în continuu. La urgență când a sunat Cristi, i-a zis să-i dăm Stodal 5 ml(pe care eu tocmai încercam să il dau dar nu deschidea gura), Nurofen 5 ml(sau 4?) și aerosoli cu flexotide, ventolin și ser fiziologic. Ceea ce a scris Cristi la cantități este de-a dreptul înfiorător și bine că nu i-am dat așa...Probabil că aia i-a zis Flixotide 1 ml, adică jumătate de fiolă și Ventolin la fel. Iar el a scris și la Ventolin jumătate de fiolă, ceea ce ar însemna 5 ml, iar pe prospect scrie la copii max 1 ml. Bine, pe Flixotide scrie că nu se dă copiilor mai mici de 4 ani pt că nu a fost testat...Te ia durerea de cap instantaneu dacă vezi ce le dăm copiilor.
Așa. Până a venit Băiat cu aparatul de aerosoli de la farmacie, Bogdan s-a calmat și apoi a adormit. Peste noapte nu a mai tușit dar dimineață și peste zi, da- dar nu mult. La prânz a dormit de la 1.30 la 5.30, în bocănelile insistente ale celor de jos care își repară baia. Mai tresărea din când în când, dar doar atât. Nu l-am dus atunci(adică ieri) la grădiniță. Aseară i-am făcut aerosoli și a stat, dar ținut de mâini și uitându-se la tv-ul din Teddy. O să încerc să-i fac și când vine de la grădiniță (azi l-am dus). Aseară când l-am culcat avea febra 37.9. I-am dat nurofen și peste noapte nu cred că a mai avut. Oricum, după ce a adormit a început iar să tușească destul de rău. Nu vroiam să-i dau Stodal, Băiat a insistat și până la urmă i-am dat că nu se mai oprea din tuse. Bine, i-am dat 1ml(!!!) pt că nu vroia să deschidă gura. Ca prin minune s-a calmat! Nu mi-a venit să cred. Deci, Stodal-ul să trăiască!
În altă ordine de idei, a început să repete AAA. Eu îi scriam pe tăblie litera A și el spunea dupa mine. Api a văzut că pe telef lui de jucărie dacă apasă repede pe ABC, spune doar A și e f fericit și repetă și el. Altceva iar nu mai zice...
O să încerc să fac chifteluțe ca la Ikea că tare îi plac.

luni, 16 noiembrie 2009

Nu s-a mai trezit peste noapte, l-am trezit eu la 8 să plece la grădiniță. În schimb, acum e treaz, s-a trezit la 15.20 și nu a mai adormit...Of. Acum vorbește la telefon, adică ascultă mesajul din mesageria vocala...
Ieri a păpat somon și i-a plăcut. Azi i-am făcut covrigi. Să văd dacă papă, mie mi-au plăcut :)

duminică, 15 noiembrie 2009

Am fost cam supărată și nu am vrut să scriu cine știe ce la nervi și să-mi pară rău. Așa că scriu acum ce îmi mai amintesc despre săptămâna care tocmai s-a încheiat.
În primul rând am uitat să scriu că mi-a zis dr Calapod că are amigdalele mai mari decât normal. Nu am înțeles dacă așa o să le aibă de acum în colo sau doar cât a fost răcit dar eu am înșeles că dacă nu mi-a mai zis până acum înseamnă că nu le-a mai văzut până acum, pt că de obicei, când vede, zice. O să încerc să aflu mai multe info despre asta la un moment dat. Oricum, nu a zis că ar fi vreo problemă că le are așa.
L-am dus la grădiniță săptămâna asta, de fapt l-a dus Băiat și l-am luat eu. E foarte atașat de miss Roxana, ar sta doar cu ea. Sper că îi trece, oricum vineri mi-a zis că a stat cu copii și cu cealaltă miss și nu a mai comentat. La serbare le-am zis că nu-l duc, că oricum nu are cum să aibă vreun rol și poate le strică ălora serbarea și după aia se uită ceilalți copii și părinți urît la noi. Și chiar nu are sens, să-l duc să facă ce???
De la grădi am venit pe jos, fără căruț. A mai și vrut în brațe dar per ansamblu, a mers singur. Și destul de civilizat, de mână cu mine.
A păpat bine toată săptămâna.
Cu dormitul însă m-a terminat. Începând de luni, s-a trezit plângând în fiecare noapte de cel puțin doua ori, în una din nopți de 5 ori!!! Nu știu nici acum de ce. Dacă îl țineam vreo 2 min în brațe adormea. Aseară s-a trezit doar o dată. Și de parcă n-ar fi fost de ajuns, la prânz se trezea la 15.15 (+/- 5 min) și câteodată mai adormea jumătate de oră, câteodată nu.
Am impresia că parcă nu mai știe să adoarmă singur...Și că îi e dor de mine...Iar mie îmi vine să plâng...Astăzi a dormit bine și la prânz(nu s-a mai trezit la 15.15, a dormit cam 4 ore) și aseară s-a trezit doar la 6.30, l-am ținut în brațe și a adormit iar până la 8.45.
Am luat niște globuri, de abia aștept să îi fac bradul și sunt tare curioasă ce o să facă cu el.
Trebuie să ajung și la dr Tănăsescu pt că la eco i-a găsit splina un pic mărită. A zis că poate fi de la anemie, cu toate că analizele făcute cu o lună în urmă erau ok, ori de la viroză, mi-a explicat dr care i-a făcut eco că dacă sunt secretași mulți anticorpi, splina se poate mări. Vom vedea. E bine de știut însă că nici eco nu e bine să o faci atunci când ești după vreo viroză( mă refer la eco recomandată când ești sănătos).Pt analizele de sânge știam că e valabil, dar pt eco nu mă gândeam că are vreo legătura...
Zilele astea și-a scos singur mucii din nas cu batista bebelușului. A fost tare caraghios, l-a filmat Băiat.
Azi si ieri am fost în parc la tobogan. Azi era un tată care își tot ajuta fetița să se dea pe tobogan și fuma. Normal că tot fumul venea în copil. Ce cretin!!