vineri, 11 septembrie 2009

A răgușit!

Azi-dimineață a făcut febra 39,0C, dupa prânz însă nu a mai avut, când l-am culcat la ora 22 nu avea decat 37.2C. M-am gândit că s-a stricat termometrul... În schimb a răgușit! În jurul orei 20. E ciudat pentru că el nu vorbește, doar țipă răgușit. În noapte asta dorm cu el în cameră, să nu cumva să se trezească peste noapte și să nu poată să mă cheme, ca n-are glas.

joi, 10 septembrie 2009

De ce să nu bea lapte când are febră?

Dr mi-a spus să nu-i dau lapte dacă are febră. Eu așa nu pot să fac, deoarece Bogdan bea foarte mult lapte și foarte puțină apă. Ar însemna să nu bea lichide mai deloc; mai ales când are febră nu e indicat să se deshidrateze. Am căutat pe net o explicație dar nu am găsit iar pe dr am uitat sa o întreb care este explicația. Așa că a băut vreo 400 ml de lapte la prânz, înainte să se culce...

Tot febră

Am fost la doctor. Astăzi la ora 11 a facut din nou 38.5C. Mi-a fost frica să nu aibă roșu în gât și cum eu nu am nici o șansă să îi deschid gura și chiar dacă i-aș deschide-o, nu aș recunoaște dacă are sau nu o problemă, m-am hotărât să merg la doctor. Inițial am sunat la Medicover, dar fiind in Constanța, am avut o mare surpriză: Medicover Constanța nu are secție permanentă de pediatrie. Azi este joi și de abia miercuri venea doctorul pediatru în clinică!!!!!
Așa că am apelat la o cunoștință a unei cunoștințe de-a mamei care s-a dovedit pe placul meu deoarece nu i-a dat antibiotic deși are roșu în gât. Da, are roșu în gât dar foarte puțin.(Probabil la fel de puțin ca atunci când dr lui de familie i-a prescris antibiotic-iar eu nu i l-am dat, bineînțeles). Are și gingia inflamată, a zis și doctorul că poate fi de la asta, dar nu neapărat. Vedem cum evoluează. Și anul trecut la începutul lui septembrie a făcut febră Bogdan și apoi i-au aparut bubițe ca de rozeolă sau rubeolă. Sunt curioasă acum ce o să fie. Sper că nimic grav. Doamne ajută!
O să-i dau Oscillococcinum 3 zile dimineața și seara și Eurespal câte 10 ml de 2 ori pe zi. Și Panadol/Nurofen/Novocalmin împotriva febrei.

Febră

Azi-noapte pe la ora 2, Bogdan s-a trezit plângand tare, avea febra măricică, 38.7C. Dupa jumatate de supozitor si șosete ude in picioare, i-a scazut la 38.4C. Nu m-a lăsat sub nici o formă să-i pun comprese și pe frunte, doar ce am mai putut să-l spăl pe față cu apă rece. Apoi i-am dat si 5 ml de Panadol și ajunsese la 38C. Avea muci, însă plânsese destul de mult, se poate să fi fost și din cauza asta. Mi s-a părut si gingia de la caninul care îi iese acum destul de inflamată dar să ardă de la asta atât de tare parcă nu-mi vine a crede. Alte semne nu am văzut...A adormit foarte greu, plângea și nu vroia să stea decât în brațele mele iar eu neapărat in picioare...Azi dimineață a dormit până la 9 și un sfert fără febră(avea 37.6C). Azi-noapte nu a vrut să bea deloc nici apă, nici lapte iar azi-dimineață a baut doar vreo 50ml de lapte. Aaa...și ieri nu a mâncat mai nimic.

marți, 8 septembrie 2009

Tumba cu bunicul!

Sau învățat de catre bunicul, mai exact! Tati, Andrei si bunicul l-au dat până acum de câteva ori tumba. Ieri l-am surprins pe Bogdan vrând să se dea singur tumba...iar Marie (adica bunica Mariana) i-a spus asta lui bunicu'. Atât le-a trebuit: bunicul nu mai prididea să-l dea tumba iar Bogdan începuse să se dea singur (ce-i drept, cădea pe o parte, nu drept) atunci când bunicul lua o pauză. Nu se uita unde punea capul, nu conta că pică peste cuburi sau alte obsacole...tumba sa fie!!! Oare ce o să fac dacă își va aminti Bogdan despre asta mâine în curte sau cine mai știe pe unde...Poate uită!!!

luni, 7 septembrie 2009

În urmă cu un an!


Cam asta făcea Bogdan anul trecut pe vremea asta...Stătea! Cand pe burtă, când pe spate, cand in cărucior, când pe canapea...Ce face acum, la aproape un an si jumătate? Stați că o să vă povestesc îndată!